Maciej Jastrzębski

• German desk
  • Doświadczenie
  • Po godzinach

Absolwent Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Radca prawny przy Okręgowej Izbie Radców Prawnych w Poznaniu od 2013 r.

Posiada szerokie doświadczenie w zakresie obsługi podmiotów gospodarczych z Polski oraz
z zagranicy. Specjalizuje się w:

• doradztwie w zakresie zamówień publicznych po stronie zarówno zamawiającego oraz wykonawców,
  • przygotowywaniu i opiniowaniu umów handlowych;
  • bieżącej obsłudze korporacyjnej spółek handlowych.

Dotychczasowa praktyka i umiejętności pozwalają m.in. na aktywne uczestnictwo w procesach uzyskania i realizacji skomplikowanych zamówień publicznych głównie w branżach IT oraz medycznej, a także w procesach inwestycyjnych dotyczących odnawialnych źródeł energii. Posiada również doświadczenie w przygotowywaniu regulaminów świadczenia usług telekomunikacyjnych, regulaminów akcji promocyjnych oraz programów lojalnościowych.

W Kancelarii odpowiada za obsługę prawną przedsiębiorstw z krajów niemieckojęzycznych. Prowadzi obsługę prawną także w języku angielskim.

Mecenas Jastrzębski interesuje się niemal wszystkim, co związane jest z techniką kolejową. Do jego wielkich pasji należy także fotografia. W wolnych chwilach praktykuje jogę i zgłębia tajniki zdrowego odżywiania. Miłośnik zwierząt.