Piotr Czerwiński

• Radca prawny
Specjalizacje:
  • Prawo autorskie i prawo prasowe; prawo reklamy
  • Prawo nieruchomości
  • Prawo medyczne
  • Prawo rodzinne i opiekuńcze
  • Doświadczenie
  • Po godzinach

Absolwent Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Marii Curie Skłodowskiej w Lublinie. Od 2010 roku Członek Okręgowej Izby Radców Prawnych w Warszawie. Od 2013 roku radca prawny, przy Okręgowej Izbie Radców Prawnych w Warszawie.

Posiada duże doświadczenie w bieżącej obsłudze prawnej podmiotów gospodarczych, podmiotów publicznych oraz osób fizycznych.

Prowadzi sprawy z zakresu:​

PRAWO AUTORSKIE I PRAWO PRASOWE, PRAWO REKLAMY

Bieżąca obsługa podmiotów z branży wydawniczej (wydanie papierowe, e - wydania). Bieżąca obsługa portali internetowych, reprezentacja podmiotów w sporach dotyczących prawa autorskiego, prawa reklamy.

PRAWO NIERUCHOMOŚCI

Bieżąca obsługa agencji nieruchomości, reprezentacja agencji nieruchomości w sporach sadowych p-ko nierzetelnym Klientom agencji nieruchomości reprezentacja podmiotów w sporach dotyczących aktualizacji opłaty od użytkowania wieczystego. Reprezentacja w postępowaniach przed Samorządowymi Kolegiami Odwoławczymi.

PRAWO MEDYCZNE

Błędy w sztuce medycznej. Dochodzenie odszkodowań dotyczących błędów w sztuce medycznej. Reprezentacja Klientów w postępowaniach dotyczących błędów w sztuce medycznej przed sądami oraz przed Wojewódzką Komisją Ds. Orzekania o błędach medycznych.

PRAWO RODZINNE I OPIEKUŃCZE

Reprezentacja w sprawach o rozwód, w sprawach dotyczący władzy rodzicielskiej oraz kontaktów rodziców z dziećmi, roszczeń alimentacyjnych.

Zapalony biegacz amator. Przygodę z bieganiem rozpoczął w maju 2014 roku. Regularnie bierze udział w licznych biegach organizowanych na terenie Warszawy. Dotychczas z sukcesem zakończył dwa półmaratony i klika mniejszych imprez. Aktualnie przygotowuje się do pierwszego maratonu. Fotograf amator.  Zapalony kibic Legii Warszawa. Poza tym gadżetomaniak zwłaszcza produktów z Cupertino.