Audyt prawny - oferta dla firm

Siwek Gaczyński & Partners przygotował program „Welcome”, którego celem jest przeprowadzenie prawnego badania spółki we wskazanych poniżej sferach aktywności przedsiębiorstwa. Program będzie skoncentrowany na wskazaniu, określeniu i analizie prawnej głównych zagadnień i obszarów działalności spółki. Działania programu „Welcome” zakończą się sporządzeniem sprawozdania, w którym wskazane zostaną  wszystkie błędy lub braki, a co najważniejsze – rekomendacje.

Dzięki programowi „Welcome” właściciele  oraz osoby zarządzające otrzymają rzeczywisty, obiektywny stan prawny swojego przedsiębiorstwa. Otrzymana wiedza pozwoli poprawić bezpieczeństwo spółki poprzez m.in. wyeliminowanie ryzyk prawnych związanych z funkcjonowaniem na rynku.

Niewątpliwą zaletą programu „Welcome” jest fakt, że wyniki przeprowadzonych analiz mają charakter praktyczny, odnoszą się do konkretnych problemów powstałych w ramach konkretnej organizacji i służą budowie rozwiązań systemowych umożliwiających zapobieganie powstawaniu problemów
w przyszłości.

Co zyskuje Klient:

• Użyteczny raport
  • Rekomendację rozwiązań
  • Minimalizację ryzyk
  • Bezpieczną organizację

Zakres programu "Welcome":

Prawo pracy:

• audyt prawny pracowników (due dilligence);
  • wewnętrzne przepisy prawa pracy, w tym przepisy wynagradzania;
  • obowiązki szkoleniowe pracodawców;
  • akta osobowe pracowników - pierwsze problemy;
  • umowy o zakazie konkurencji, regulacja prawna ochrony tajemnicy handlowej i ochrony przed nieuczciwą konkurencją pracowników - ryzyko.

Prawo handlowe:

• działalność korporacyjna – umowa spółki, umowy wspólników, odpowiedzialność członków organów spółki - pierwsze ryzyka;
  • sprawy restrukturyzacyjne i ich wpływ na bieżącą działalność;
  • umowy z kontrahentami.

Prawo autorskie:

• własne patenty, znaki towarowe, prawa autorskie, tajemnice handlowe oraz licencje - badanie rodzaju ochrony i ich rejestracji;
  • możliwość naruszenia znaków towarowych - umowy i wykorzystanie w codziennej działalności.

Kontakt w sprawie oferty:

Agnieszka Barańska – Manager ds. organizacji
e-mail: agnieszka.baranska@sgp.pl